Ilmanlaadun mittaus
Törmäämme hyvin usein ajatusmalliin jossa tuijotetaan hitsaamon kattoon ja päivitellään siellä makaavaa savupatjaa. Tästähän on helppoa vetää johtopäätös -”meillä on huono ilmanlaatu.” Tilanne saattaa kuitenkin olla normaalilla hengityskorkeudella aivan kunnossa, raikasta hengitysilmaa tulee säädetty määrä ja suodatus toimii alakerroksessa kuten sen pitääkin.
Tuo savupatja muodostuu hitsaussavun noustessa sisältämänsä lämpöenergian ansiosta yleensä n.3,5m – 6m korkeuteen ja vaiva saattaa olla enemmänkin kosmeettinen. Sen poistaminen hiukankaan leveämmässä hallissa pelkällä imulla on sulaa hulluutta ja ns. ”push pull” -järjestelmissäkin (vaakasuuntainen puhallus toisella ja imu toisella seinällä) alkaa jo 10m leveys puhallus ja imupisteen välillä tuottaa ongelmia.
Myöskään kattoon sijoitettavat huippuimurit eivät ratkaise tilannetta, hukkaat vain rahaa sähkön ja lämmön muodossa!
Meiltä löytyy hyvin yksinkertaiset ja tehokkaat ratkaisut myös tuosta savupatjasta eroon pääsemiseksi.
Suurin osa hitsaussavujen suuren terveysriskin aiheuttavista pienhiukkasista on niin pieniä (alle 1 mikrometri) että niitä ei pystytä silmin havaitsemaan!
Tästä syystä ilmanlaadun mittaaminen ja tarvittavien parannusten tekeminen on todella tärkeää!
Aloitamme kohteen kartoituksen aina vierailulla ja tällöin voidaan sopia erillisestä ilmanlaadun mittauksesta niin haluttaessa. Näin on mahdollista saada hyvin nopeasti oikeaa tietoa ilman sisältämistä partikkelimääristä ja niiden koosta. Partikkelien materiaali on tässä kohtaa tarpeetonta tietoa, näissä olosuhteissa sen yleensä saa riittävän hyvin selville päätään kääntämällä.
Laite ilmanlaadun mittaukseen on KEMPER AirWatch.